Flytplagg, kapell, anorak & handskar

Flytplagg
Flytplagget är ett måste för den välutrustade kanotisten. Vårt svensktillverkade Linder flytplagg är lätt, smidigt och billigt. Det är försett med både midjerem och grenband med snabblås. 
Tänk på att flytplagget är en integrerad del av klädseln & bör därför bäras under sittbrunnskapell och paddelanorak.
Färger: Lysorange (äv. mörkblå). Tre storlekar: Junior, senior och extra stor.

 

Flytplagg
Vi lagerför även kanúk flytplagg exklusiv med förstärkta axelband och nätficka. (se bild) 
Fem storlekar: 40-50, 50-70, 70-80, 80-90 samt 90+ i kg. Flerfärgad.
Se upp med CE-märkningen på flytplagg. Ett korrekt märkt flytplagg har dels en godkännandekod; EN393, plus en 14-siffrig modellkod samt en testkod med 13 markeringar. Flytplagg med dessa 3 märkningar garanterar att du har köpt ett säkert och tillförlitligt flytplagg för paddling.
Flytplagg


 

Sittbrunnskapell
Nästa utrustningsdetalj speciellt för kajakpaddlaren är sittbrunnskapellet. Kapellen är tillverkade i kraftig vävburen plast med gummiband i midja och sarg som släpper från sargen vid en eventuell kapsejsning.

Midjelåset är lätt justerbart, sargspetsen är dubbelförstärkt och utsatta sömmar är svetsade.
Kapellen finns i tre varianter: Standardutförande, Special med hängslen (se bild). Blixtlåskapell med hängslen. Racingkapell i tunt lättviktsmaterial och bred neoprentätning vid midjan.
Färger: Neongul, lysorange & blandade.

Sittbrunnskapell

 

Paddelanorak
Vid blåst, regn och låg temperatur är en Kicko paddelanorak det rätta valet om man vill skydda kroppen mot avkylning. 


Vår anorak är tillverkad av smidig vävburen plast med ventilationsok på ryggen, kort blixtlås vid halsöppningen, handledsmuffar och en följsam huva som inte hindrar sikten. 
Normalfärger är neongul eller röd med vitt ventialtionsok. Kicko paddelanorak finns i 4 storlekar: Liten, Mellan, Stor, Extra stor.

 

Paddelanorak
Paddelhandskar
Kalla händer vid paddling? Glöm det om du skaffar ett par paddelhandskar som sättes fast runt om padelskaftet med kardborreförslutning. Händerna får lä samtidigt som det naturliga greppet om paddelskaftet bibehålles.
Paddelhandsken sparar värdefull energi som istället kan användas till framdrivning av kajaken. Våra paddelhandskar finns i tre utförande: Kanùk standard i aluminiumbelagd nylon. Extra varma fleecefodrade Kanùk Super samt våra svensktillverkade exklusiva Kicko i smidig neoprene med extra volym runt knogarna. Paddelhandskar