Upplev Kullaberg och nordvästra Skånelands underbara natur från kajakens nivå genom att delta i någon av våra kurser med paddling längs de vackra och delvis dramatiska kustavsnitten.
För Er som önskar lättare paddling vid hård vind har vi alltid mer skyddade vatten att paddla på.

Huvudkursledare är Lars Clifford, elitkanotist med 45 års erfarenheter av havspaddling och ca 66.000 km loggboksförda paddeldistanser.
Du får alltså handledning med specialistkompetens.

Grundkurser

Välkommen till någon av våra grundkurser i paddling.

Dessa kurser är till för Dig som önskar en ordentlig grundutbildning i paddelteknik och materialhantering. Kurserna är speciellt tillrättalagda för personer med begränsad erfarenhet av paddling med kajak eller kanadensare, men är även öppna för Dig med paddelvana som vill öka kunskaperna.

Grundkurserna sker under två dagar där den första dagen ägnas åt materialkännedom, säkerhetsteknik med självräddningsövningar samt om tiden räcker till, en liten tur på å, sjö eller hav.
Den andra dagen fortsätter med en paddeltur där väder och vind bestämmer vilket område turen sker på. I samband med turen studeras paddeltekniken för varje kursdeltagare och om så önskas repeteras självräddningstekniken under autentiska förhållanden.

Läs mer grundkursen och om anmälan.

kajak_grundkurs

 

Havspaddling endagskurs

Ring och boka en plats till någon av våra många kurser. Vi använder endast fabrikstillverkade havsgående, säkerhetsutrustade kvalitetskajaker av nordisk typ i enmans, tvåmans eller tremans utförande. Du kan vara nybörjare eller van kanotist, det spelar ingen roll, vi har kajaker för alla ändamål.

I kursen ingår hyra av komplett säkerhetsutrustad kajak, paddel, kapell, obligatoriskt godkänt flytplagg, packutrustning samt anorak, paddelhandskar och neoprenestövlar vid behov plus eventuella materialtransporter till och från aktuell startpunkt för dagen.

Specialerbjudande!
Efter genomförd kurs hos oss erhåller du rabatt motsvarande kostnaden för en endagskurs vid köp av ny kajak med tillbehör av oss.

Läs mer om endagskursen och om anmälan.

Havspaddling femdagarskurs

Varför inte en annorlunda semestervecka i det vackra nordvästra Skåne. Pröva vår exklusiva 5-dagarskurs riktad till dig som har tidigare erfarenhet av havspaddling.

Vår kurs är exklusiv, exempelvis är deltagarna i kursen maximalt fyra, i syfte att garantera personlig handledning för varje deltagare.
Vi kommer att paddla på de finaste hav- och kustpaddlingsavsnitten i nordvästra Skåne, som oftast är oskyddade, men vackra och spännande.

Skulle det någon dag bli så dåligt väder att havspaddling inte är möjlig har vi alltid alternativa paddelvatten att tillgå.
Därför kan vi garantera paddling varje dag under kursen.

Läs mer om femdagarskursen och om anmälan.