Säkerhetsutrustning övriga kajaker

Alla kajaker går att förbättra säkerhetsmässigt.
Följande bilder visar hur vi utrustar den svensktillverkade kvalitetskajaken Trapper Fighter.

Standardutrustning
När kajaken levereras av oss är den utöver säkerhetslinor och fästen för reservpaddel försedd med skruvade däcksfästen i rostfria material för den självräddningsutrustning du själv väljer.
säkerhetsutrustad_kajak
Delad paddel 
Här har vi använt en delbar reservpaddel tillsammans med hemmagjorda frigolitflottörer som placeras på vardera paddelbladet. Påsarnas dragskolinor fästes på däck så att inte paddeln glider i sidled i samband med äntring av kajaken.
kajak_med_flottör


 

Paddelflottörer 
För den som inte vill paddla omkring med skrymmande frigolitbitar på kajaken är uppblåsbara paddelflottörer tillsammans med en tredelad reservpaddel en effektiv lösning.

Paddelns skarvhylsa är fastgjord till kajakens däckfästen med UV-stabila polyesterlinor. Båda flottörerna får plats bakom sätet i sittbrunnen och kan uppblåsta fungera som ryggstöd

kajak_flottör
   

Stabiliseringseffekten är enorm vilket (förutom självräddning) uppskattas av dem som badar, fiskar eller fotograferar från kajaken.

Stabil_i_kajak

Den ordinarie paddeln med sin säkringslina till fördäcket används, nu med korta drag, till framdrivning av kajaken. Tänk på att så gott som alla kajaker kan modifieras i efterhand till modern säkerhetsstandard. Ta inga onödiga risker. Paddla aldrig på djupt vatten utan att medföra självräddningsutrustning!